bpa vrij speelgoed

Biologisch & BPA-vrij speelgoed – Overzicht van merken

Op zoek naar speelgoed dat geen BPA bevat? Voor mijn (inmiddels 3) kinderen heeft het me dagen gekost om leuk en aantrekkelijk speelgoed te vinden dat geen BPA bevat. BPA staat voor Bisfenol A en is een hormoonverstorende stof die voornamelijk schade aanricht bij baby’s en kinderen. Dus voor speelgoed ga ik liever voor veilig, dan voor het goedkope speelgoed van Action.

Omdat ik niet wist waar ik moest beginnen ben ik mijn zoektocht gestart met zoekwoorden als ecologisch, biologisch en gifvrij speelgoed. Maar dan ben je er nog niet want dan moet je nog gaan filteren op welke producten wel of geen BPA bevatten. Het was een hele klus. Om jou een zoektocht van 3 dagen te besparen vind je in dit blog een overzicht van mijn zoekresultaten. Mocht je nog aanvullingen hebben, laat het me dan weten dan voeg ik ze toe.

Speelgoed zonder BPA – Overzicht

 

Green Toys

bpa vrij biologisch speelgoed green toys

Is een Amerikaans merk. De producten zijn gemaakt van gereycled plastic. Wat plastic?? Ja, van plastic. Maar geen paniek. Het plastic is afkomstig van gebruikte melkflessen. En logischerwijs is het plastic dat wordt gebruikt voor melkflessen 100% BPA-vrij.

Ze hebben allerlei producten in het assortiment. Zelf hebben wij 2 boten voor in bad van Green Toys. Maar ze hebben ook een vrachtwagen, theeservies, brandweerauto, tractor, cupcake set en meer. En het is betaalbaar. Prijzen gaan vanaf 9,99.

Bekijk hier diverse Green Toys producten.

 

Plan Toys

bpa vrij speelgoed

Is een speelgoedmerk dat haar producten maakt van rubberbomen. De kleuren van de producten zijn niet altijd even fel. Dat komt omdat ze natuurlijke verf gebruiken voor het speelgoed. Er zit geen lood of zware metalen in de gebruikte verf en pigmenten.

Plan Toys heeft binnen- en buitenspeelgoed in het assortiment voor alle leeftijden. Van muziekinstrumenten, houten keukenspeelgoed, autootjes, babygym en speelgoed voor in bad. Zelf hebben we hier een speelgoedbootje van voor in bad.

Bekijk hier een overzicht van Plan Toys speelgoed

 

Nog meer merken?

Ik ben nog aan het uitzoeken op Skip Hop en Hape veilige merken zijn. Sommige producten zouden gifvrij en veilig speelgoed zijn. Maar ik ben er niet 100% zeker van dat dit voor het hele assortiment geldt. Dus dit blog wordt later bijgewerkt! Hier vind je nog een overzicht met veilige poppen volgens de NVWA.