Speen zonder BPA

Speen zonder BPA

Een speen, gemaakt van plastic dat BPA bevat, kan deze hormoonverstorende stof ‘lekken’. Zeker wanneer het plastic warm wordt. Gebruikt jouw een baby een speen? Dan wordt de speen warm in de mond van je kind. Wanneer de speen die je gebruikt BPA bevat zal deze in de mond van je kind terecht komen.

Er mag toch geen BPA meer zitten in babyproducten?

Het is echter al enkele jaren zo dat babyproducten geen BPA meer mogen bevatten. Dat is wettelijk bepaald. Maar voor dit verbod is jarenlang hard gevochten. En fabrikanten gebruiken inmiddels geen BPA meer. Maar hebben een vervangende variant gevonden die nu wordt gebruikt in plastic. Namelijk BPS. Hier lees je meer over BPS. En de schade voor de gezondheid is bij deze stof net zo groot als bij BPA. Het is een hormoonverstorende stof die o.a. onvruchtbaarheid kan veroorzaken. Lees meer over risico’s van BPA.

Welke spenen bevatten geen BPA?

Wil je plastic vermijden in de speen voor je kind? Kies dan voor natuurrubber of siliconen. Mijn kinderen hebben nooit een speen gebruikt. Maar na onderzoek lijken dit de beste materialen. Ga altijd voor 100% natuurrubber en voor 100% siliconen. Er zijn plastic spenen verkrijgbaar waarop staat: BPA-vrij, PVC-vrij, ftalaten. Maar deze materialen mogen in geen enkel babyproduct zitten. Dus laat je niet voor de gek houden.

De spenen van Hevea zijn gemaakt van natuurrubber gemaakt. Het is een duurzaam en milieuvriendelijk. Ze zijn o.a. te koop bij Bol.com, bekijk ze hier.