Tandenborstels zonder BPA kopen? Ze bestaan!

Op veel producten vind je tegenwoord het label: BPA-vrij. Zoals eerder aangegeven betekent dit label niet dat het dan wel goed zit. Want vaak wordt er dan de vervangende stof BPS gebruikt.

Op tandenborstel vind je een BPA-vrij label vrijwel nooit. En dat is vreemd. Want die gebruik je vaak 2 keer op een dag. En je stopt het in je mond… dus een direct manier om bisfenol A (BPA) binnen te krijgen.

Wanneer heb je een 100% BPA-vrij tandenborstel te pakken?

Je weet zeker dat je een veilige tandenborstel te pakken hebt wanneer deze niet van plastic is gemaakt. En let hierbij ook op de borstelharen. Want die zijn ook van plastic.

Welke materialen zijn veilig?

Veilige materialen voor tandenborstels zijn 100% siliconen (medical grade), hout of bamboe.

Voorbeelden van veilige tandenborstels:

Zelf heb ik voor de kids de tandenborstels van Hydrophil gekocht. Maar eerlijk is eerlijk… die liggen nog in de kast. Want de andere borstels zijn nog niet versleten 🙂 Wanneer we ze in gebruik hebben zal ik dit artikel updaten met info over het gebruik.

hydrophyl tandenborstel zonder bpa

 

 

Hydrophil tandenborstels
De borstel zelf is gemaakt van bamboe en is biologisch afbreekbaar. De borstelharen worden gemaakt rinicusolie ook castorolie genoemd.

De borstels zijn te koop in verschillende formaten: voor kinderen & volwassenen.

Deze zijn hier te koop.

 

 

Banana Brush tandenbostel baby veilig bpa

 

Banana Brush tandenborstel (voor baby’s)

Als je kindje voor het eerst een tandenborstel gaat gebruiken wil je zeker weten dat het veilig is. Deze grappige Banana Brush is speciaal ontwikkeld voor baby’s. En gemaakt van 100% siliconen (medical grade).

Ik kan geen info vinden over de borstelharen. Alleen de claim dat de borstel BPA-vrij is.

Je kan ‘m hier kopen.

 

 

Binnenkort wordt dit artikel aangevuld met meer opties!