Zoektocht naar BPA vrije waterkokers

BPA en BPS komen het meeste vrij wanneer deze worden verhit. Dus maaltijden opwarmen in plastic bakjes in de magnetron is geen goed idee. Maar wat denk je van de waterkoker? Even wat water opwarmen voor de babyfles? Kopje thee zetten? Elke keer dat je de waterkoker gebruikt komt er ook BPA of BPS vrij in het gekookte water.

Zoektocht gestart naar een veilige waterkoker

Voor mijn gezin ben ik op zoek gegaan naar een waterkoker zonder schadelijke stoffen. Er wordt dikwijls aangegeven dat een waterkoker vrij is van BPA. Maar dan kan er nog steeds BPS in zitten En deze stof is net zo schadelijk als BPA. Dus ben ik op zoek gegaan naar een waterkoker zonder plastic onderdelen die in aanraking komen met het water. Better safe, than sorry. Let op: er wordt vaak geclaimd dat een waterkoker geen BPA bevat, maar dit is vaak niet het geval. En bij waterkokers geldt vaak wel: goedkoop is duurkoop. Ik heb er eentje staan van 89,- en die staat er al vier jaar.

Waterkoker van glas, keramiek of RVS?

Tijdens mijn zoektocht heb ik me eerst gefocust op een waterkoker van glas. Ik had een mooie uitvoering gevonden en gekocht. Er zaten wel enkele plastic onderdelen aan de binnenkant van de deksel. Maar dit was een glazen exemplaar met zo min mogelijk plastic. Maar na 2 dagen zat er kalk-aanslag in de ketel. Dat is niet te voorkomen in een waterkoker. Zeker als je, net als ik, in een gebied met hard water woont. Maar in een glazen waterkoker zie je dat direct zitten. En dat ziet er niet mooi en fris uit. Na enkele weken regelmatig ontkalken ben ik op zoek gegaan naar een ander exemplaar. En een waterkoker met kunststof onderdelen voelde nog steeds niet prettig. Dus ben ik verder gaan zoeken.

Een waterkoker van keramiek heb ik ook lang gezocht en onlangs dankzij een tip van een lezer in de comments heb ik een uitvoering in keramiek gevonden. Alleen wel met een plastic onderdeel, daarom staat deze in de categorie ‘Bijna…. maar niet helemaal’.

De beste plasticvrije waterkokers: RVS

Ik heb mijn zoektocht vervolgens voortgezet naar een uitvoering met een binnenkant gemaakt van volledig RVS. Ik heb gezocht in verschillende landen en talen. En na heel lang zoeken had ik enkele exemplaren gevonden. De waterkokers die hieronder worden vermeldt zijn al regelmatig gewijzigd omdat soms een BPA-vrije waterkoker niet meer wordt verkocht. Zoals de Khapp waterkoker die ik een paar jaar geleden had gekocht. Deze was geheel plasticvrij en dus vrij van BPA en BPS. En ook een model van KitchenAid dat niet meer verkrijgbaar is.

Dus dan ga ik weer op zoek naar nieuwe varianten. Dus dit artikel wordt regelmatig geüpdatet. Zodat iedereen gekookt water zonder hormoonverstorende stoffen kan drinken. Omdat er regelmatig vragen kwamen waar deze waterkokers te koop zijn, heb ik er links bijgeplaatst naar webshops. Daar kan je ook reviews lezen over de producten.

Ottoni Fabrica waterkoker zonder plastic en bpa

Optie 1: Ottoni Fabrica waterkoker

Dit is de allerbeste optie. Waarom? Ottoni Fabrica is een Europese fabrikant. En is het enige merk dat zich hard maakt voor BPA- en plasticvrije waterkokers. En ook het enige merk dat zich durft uit te spreken dat hun waterkokers 100% BPA-vrij zijn.

Alle waterkokers van dit merk zijn degelijk, gaan jarenlang mee omdat ze zijn gemaakt van kwalitatieve materialen zoals RVS. De waterkokers krijgen overal zeer goede reviews. In Nederland zijn deze alleen te koop via Amazon.nl. Ze worden verstuurd via deze site door de fabrikant zelf, dus je koopt rechtstreeks bij de bron. Mijn oude waterkoker doet het nog, maar mocht die het begeven dan wordt dit de opvolger. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en modellen.

Bijna… maar niet helemaal

Ik krijg veel vragen of een bepaalde waterkoker veilig is. Ik kan niet voor elke waterkoker uitzoeken of dat zo is. Want naast deze site heb ik ook nog een gewone baan 🙂 Maar over onderstaande waterkokers krijg ik veel vragen dus die behandel ik hieronder. Een samenvatting: Ze lijken plasticvrij… maar dat zijn ze niet. Ze zijn dus niet 100% gegarandeerd BPA-vrij. Maar het zijn altijd betere alternatieven dan een plastic waterkoker.

Krups Waterkoker met temperatuurinstelling

Er wordt veel gevraagd naar een waterkoker waarvan de temperatuur instelbaar is. Dit is er eentje. En bijna helemaal plastic- en BPA-vrij. Want het clipje waarmee de deksel dicht gaat lijkt van plastic te zijn gemaakt. Voor de verder rest is de binnenkant volledig van RVS.

greaf 300 waterkoker plastic en bpa vrij

Graef 300 WK waterkoker

Deze waterkoker is gemaakt van glas en RVS. De deksel kan worden verwijderd van de kan. En heeft een RVS kalkfilter. De fabrikant Graef geeft zelf aan dat het water alleen in contact komt met glas en RVS. Maar tussen het glas en het verwarmingselement op de bodem zit een ring van onbekend (siliconen-achtig) materiaal.

Houdt er rekening mee dat je in een gebied met hard water (veel kalk) de waterkoker regelmatig moeten ontkalken. Anders ziet ie er niet mooi uit op je aanrecht door de kalk-aanslag.

waterkoker zonder plastic en bpa - plint

Plint waterkoker

Deze waterkoker is bijna BPA-vrij… en ziet er ook nog eens uit goed uit. Hij is van het Deense merk Plint. De binnenkant is volledig gemaakt van RVS (dus zonder plastic, BPA en BPS). Het is een dubbelwandige waterkoker die werkt als een thermoskan. Het water blijft hierdoor langer warm. Dus verbruikt minder stroom voor je 2e kop thee. Deze is echter niet 100% BPA-vrij. De binnenzijde van de deksel is gemaakt van RVS. Maar er zitten ventilatiegaatjes in. Waardoor de stoom bij plastic onderdelen kan komen en terug kan druppelen in het gekookte water. Prijzen liggen rond de 80,-.

zwilling waterkoker rvs zonder bpa

Zwilling Enfinigy waterkoker

Deze stond bij veilige lijst. Maar het blijkt dat bij de nieuwe modellen het RVS kalkfilter vast zit met plastic. Zwilling is een Duitse fabrikant van scharen en messen. Maar sinds enkele jaren ook van keukenapparatuur zoals waterkokers. De binnenkant is wel volledig van RVS gemaakt. Hij is dubbelwandig, dus houdt het water langer warm. Hij is verkrijgbaar met witte en zwarte details en heeft een inhoud van 1,5 liter. Prijzen liggen rond de 79,-.

BPA vrije waterkoker kitchen

Kitchen Brother waterkoker

Het probleem van de Plint waterkoker doet zich ook voor bij de Kitchen Brother waterkoker. In de deksel zitten plastic onderdelen. Door het koken van het water komt er stoom vrij. De stoom vormt condensdruppels tegen de plastic onderdelen en dit valt terug in het gekookte water. Dus deze waterkoker is niet 100% BPA-vrij. En ik twijfel of de binnenkant van een degelijke kwaliteit RVS gemaakt is. Dat kan ik nergens terugvinden. Hij heeft negatieve reviews over de levensduur.


Thee of koffie drinken zonder BPA en BPS

Zet je thee of koffie met jouw waterkoker? Wat moet je dan doen om jouw thee of koffie BPA, BPS en plastic vrij te krijgen?

Wist je dat veel theezakjes zijn gemaakt van plastic? En deze miljoenen microplastics loslaten in je kopje thee? En wat dacht je van een koffiezetapparaat volledig gemaakt van plastic? In onderstaande artikelen vind je aanvullende info:

Thee drinken zonder plastic en BPA.
Koffie drinken zonder BPA en plastic.
Melkopschuimer zonder teflon en BPA
Water zonder PFAS

83 gedachten over “Zoektocht naar BPA vrije waterkokers”

 1. Goedemorgen, hierbij wil ik even zeggen dat volgens de informatie van Kitchenbrother Retro waterkoker op de website van Bol.com staat dat het kunststof in de waterkoker BPA vrij is.
  Hoe zit dit nu. Voor mij is dit geen optie want ik wil een waterkoker die afneembaar is van een station, dat is deze niet. Maar het gaat nu even over het wel of niet bevatten van BPA in de kunststof onderdelen.

  Beantwoorden
  • Hoi Eliza,
   De Kitchenbrother waterkoker stond eerst bij de veilige opties maar is verplaatst naar de “Bijna maar niet helemaal” sectie in dit artikel. Omdat er plastic onderdelen in de deksel zitten. Wanneer het water gaat koken komt er stoom tegen de deksel en de binnenkant van de deksel. En condens dat naar beneden valt van de deksel in het gekookt water is in aanraking geweest met deze kunststof onderdelen. Dat is bijvoorbeeld bij de Ottoni waterkoker niet het geval.

   Beantwoorden
 2. Hoi! Ik gebruik zelf de waterkoker steeds minder en kook het water op het gasfornuis.
  Voor thee maak ik steeds vaker een grote pan met lossen thee, geen theezakjes, filters etc meer nodig en ook geen last van plastic in de waterkoker. Als ik de thee opschenk doe ik dat via een zeefje.

  Beantwoorden
 3. Hallo, sinds vorige week een nieuwe waterkoker van Bourgini gekocht met RVS binnenwerk. Er blijft een vieze geur en smaak achter na verwarmen. Inmiddels met half water en half biocitroensap gereinigd, maar nog. Bij de vorige had ik er geen last van. Heeft iemand hier ervaring mee of kan me vertellen waar de geur/smaak vanaf komt (het aluminium binnenkant?)

  Bij voorbaat dank, hartelijke groet,

  Juliska

  Beantwoorden
 4. Hoi!

  Ik ben net als jij ook op zoek naar een plasticvrije waterkoker. Tot nu toe had ik een emaille ketel op het fornuis, maar met de hoge gasprijs wil ik juist electrisch. Is deze waterkoker van Kitchenaid ook zonder plastic onderdelen? Weet jij dat toeva;;ig?

  WATERKOKER 1,25 L 5KEK1222

  Hartelijke groet, Ellis

  Beantwoorden
 5. Is de ottoni waterkoker van rvs? Dat staat nl niet op het metaal, dus ik twijfel. Bpa en bps ongezind, maar aliminium idem dus ik wil dit wel graag weten.

  Beantwoorden
 6. Goedenavond,

  Leuke website, fijn om te zien dat iemand de moeite neemt om hier onderzoek naar te doen.

  Ik heb wel een kleine kanttekening, wij hebben aan de hand de info op je site de Delonghi waterkoker gekocht, leuk ding en nog enigszins betaalbaar, maar ook hier zitten rubber/kunststof doorlaatjes voor de inhoudsindicator die ook in het kokende water hangen, dus eigenlijk ook niet voldoet…

  Jammer, want het is best een grappige koker. Ik dacht, ik geef het nog even door, want het staat niet in de tekst.

  Vriendelijke groet,
  Michel Balkestein

  Beantwoorden
  • Hoi Michel, bedankt voor je feedback! Goed dat je het doorgeeft, ik dacht deze goed uitgezocht te hebben. Maar dan gaat ie van de lijst af!

   Beantwoorden
 7. Goede middag,

  Allereerst wat een geweldig initiatief bieden jullie hier aan! Er wordt nog maar zo weinig over bekend gemaakt bij producten, dus super fijn dat we er op deze manier bij jullie meer over kunnen vinden!

  Zelf zijn wij al een tijdje op zoek naar een waterkoker die geheel vrij is van schadelijke stoffen, en vonden het een beetje riskant om de “Ottoni Fabrica” helemaal uit Italië te bestellen. Vandaar dat wij dachten aan het mooie alternatief die jullie bieden, namelijk de
  “Delonghi Icona Vintage”. Alleen toen ik de productspecificaties opzocht online, zag ik dat het apparaat niet van RVS is gemaakt, maar van aluminium.
  Aluminium is ook een zeer schadelijke stof voor de mens, bijvoorbeeld wanneer het door middel van verhitting in het eten of drinken terecht komt.

  Weten jullie hier meer van, of hebben jullie ook ervaring met wanneer aluminium schadelijk is en wat het doet?

  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groet,
  Gaya

  Beantwoorden
  • Hoi Gaya, Bedankt voor je reactie. de Delonghi gaat dadelijk uit de lijst i.v.m. de feedback van Michel. Maar de binnenkant is volgens de specificaties op de Delonghi site gemaakt van RVS (materiaal van behuizing: Roestvrij staal).

   Beantwoorden
 8. Ha, ik heb er 1gevonden! Kermis en rvs, alleen 1 plastic dopje binnenin dat ik er meteen uit heb gehaald. Esperanza electric kettle della, te krijgen via bol. Com. Wel wat kleinere inhoudelijk, 1.2 liter. Blij mee!

  Beantwoorden
 9. Dank voor deze post! Ik zie Graef waterkokers niet in jouw lijst. Is daar een reden voor? Ik dacht dat die ook 100% rvs is.
  Met vriendelijke groet,
  Tania

  Beantwoorden
  • Hoi, ja ik heb daar een tijd geleden best wel een tijd ‘onderzoek’ naar gedaan. Maar volgens mij bevat de deksel/scharnier veelal plastic.

   Beantwoorden
 10. Bedankt voor de goede tips op deze website! Ik heb de Plint waterkoker gekocht en het dekseltje vervangen door een rvs dekseltje (diameter 9cm), te koop bij bol.com. Past precies! Dus nu is hij vanbinnen helemaal plasticvrij.

  Beantwoorden
 11. Wat een fijne blog, ik wil naast een bpa vrije waterkoker ook een goede melkopschuimer kopen. Waarschijnlijk een van RVS en zonder teflon laagje.
  Ik ben er nog niet uit welke … heb jij of iemand tips?

  Beantwoorden
 12. Hallo, Ik zie bij de specs. van de Ottoni Fabrica staan dat er een uitneembaar waterfilter bij zit. Is dit waterfilter van plastic? Ik hoor het graag. Groetjes, Ivonne

  Beantwoorden
  • Hoi Ivonne, nee dat bevat geen plastic. Ottoni Fabrica is echt 100% plasticvrij. En het enige merk dat dit hardop durft uit te spreken.

   Beantwoorden
 13. Goedenavond,

  Zojuist kwam ik deze waterkoker tegen, zie link onderaan dit bericht.
  Volgens de website geheel bpa vrij, bps wordt niet besproken en rondom de thermostaat is het afgedicht met polypropyleen, hier worden babyflesjes van gemaakt.
  Materiaal van de deksel heb ik nog niet kunnen achterhalen.

  Wat is jullie mening hierover?

  Beantwoorden
 14. Daar zit nu een veiligheidsstop op. Hij word niet meer verkocht. Zelf 3 stuks gehad die binnen een maand stuk gingen. Overigens is de deksel niet van RVS maar van aluminium, ook zijn de scharnieren van plastic, dat verklaard de smaak. Ik zou hem retourneren!

  Beantwoorden
 15. wat goed dat je dit allemaal hebt uitgezocht.
  Voor mij is er maar 1 die voldoet aan mijn eisen en dat is de Creuset.
  Ik gebruik deze op mijn keramische kookplaat.
  Al jaren geleden heb ik besloten water niet bloot te stellen aan elektrische velden.
  Precies dat is wat er onderin de waterkoker wel gebeurt en dat heeft een heel nadelige invloed op water.

  Beantwoorden
  • Die ben ik tot nu toe nog niet tegen gekomen. Vaak omdat de temperatuurmeter van plastic is. Mocht ik er een vinden dan voeg ik ‘m uiteraard toe aan het lijstje 🙂

   Beantwoorden
 16. Ik kook altijd mineraalwater uit de supermarkt om thee mee te zetten op 80c omdat ik het NLse kraanwater niet vertrouw. Echter, ben ik me bewust van het feit dat flessenwater microplastics kan bevatten. Weet je hoe dit er uit gefilterd kan worden alvorens ik het in een BPA vrije waterkoker giet?
  Bvd
  Vr gr

  Beantwoorden
 17. Hallo,
  Ik kwam deze mooie waterkoker tegen. Nu staat er dat het kalkfilter deels uit rvs is gemaakt. Ik kan niet ontdekken of er plastic inzit. Weet u meer van deze waterkoker af?

  zwilling.com/zwilling-enfinigy-waterkoker/53005-001-0.html

  Vriendelijke groet,
  Marjolein.

  Beantwoorden
 18. Goedemiddag,
  Het nadeel van de Ottoni Fabrica waterkoker is, dat deze erg heet wordt, omdat de ketel niet geïsoleerd is. De Lono dubbelwandige RVS waterkoker van WMF wordt niet heet (safety touch functie). De binnenkant van de deksel en van de kalkfilter is gemaakt van kunstof. Ik heb een mail gestuurd naar de WMF consumentenservice met de vraag of het product BPA bevatte. Hun reactie was: onze producten kun je veilig gebruiken. Er zit geen BPA in onze producten. Groupe SEB sluit het gebruik uit van Bisphenol A (CAS n°80-05-7) in de materialen die direct en indirect in contact komen met voedingsmiddelen. Onze producten zijn conform Europese regelgeving voor materialen die in contact staan met voedsel. Het product voldoet aan de Europese Verordening nr. 10/2011 over materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen over Bisphenol A (BPA).
  Wat is uw mening over deze waterkoker?

  Groet,
  ID

  N.B. Er bestaat ook een enkelwandige WMF Lono waterkoker.

  Beantwoorden
  • Hoi ID,

   mijn waterkoker is ook enkelwandig en heb er nooit hinder van ondervonden. Maar dat is persoonlijk uiteraard. Omdat het kalkfilter en binnenzijde van de deksel van de WMF waterkoker van plastic is staat ie niet in het blog genoemd. Omdat plastic inderdaad vrij kan zijn van BPA, maar dan alsnog BPS kan bevatten: https://zonderbpa.nl/wat-is-bps/

   Beantwoorden
 19. Wat een goed initiatief en ontzettend behulpzaam en up to date gehouden ook.
  Ik had een vraagje, heeft u zich toevallig ook al verdiept in bpa/bps/xeno oestrogeen vrije thermosflessen en glazen bewaar dozen met plastic/silicone deksel? Ik ben op een zoektocht om zoveel mogelijk xeno oestrogeen vrij te creëren.
  Ben benieuwd!
  En bedankt voor de deze mooie site!
  Met vriendelijke groet,
  Emmie

  Beantwoorden
 20. Beste

  Dank voor de info. Ik heb nog even verder gezocht en de Graef Waterkoker WK300 Glas (1 liter) gevonden. Het water komt alleen in contact met glas en RVS, niet met kunststof. De RVS kalkfilter is eenvoudig te reinigen.

  Groet,
  ID

  Beantwoorden
  • Hoi Cecile, ik durf het niet te zeggen. Ik ken ‘m nog niet, kan niet achterhalen hoe de deksel er aan de binnenkant uitziet. Als ik meer info en hij is geschikt zal ik ‘m toevoegen aan het artikel.

   Beantwoorden
 21. Hoi Charlotte, ja de thermometer zorgt er bijna altijd voor dat er toch plastic in de waterkoker zit. Heb nog geen variant kunnen vinden met thermometer die plasticvrij is.

  Beantwoorden
 22. Hallo,

  Weet u of de Philips HD9351/90 ook veilig is? Online staat volledig van roestvrij staal en BPA vrij (kan helaas niets vinden over BPS).

  Groet,

  Cindy

  Beantwoorden
  • Ken deze niet, maar de afleesbare waterindicator zorgt dat het water in aanraking komt met plastic. Als ik ‘m ergens tegenkom zal ik beter bekijken en hierover meer laten weten.

   Beantwoorden
 23. Hallo,
  Ik wil graag Smeg waterkoker wit KLF03WHEU bestellen. Bij de specificaties staat BPA-vrij. Over BPS zie ik niks staan! Is dit waterkoker goed?
  Alvast bedankt

  Mvg,
  Cicek

  Beantwoorden
 24. Ik ben op zoek naar een nieuwe waterkoker en nu zag ik dat de waterkoker van de Hema, waterkoker Ketelbinkie ook bpa en bps vrij is. Zou dat ook echt zo zijn?
  En ik ben ook op zoek naar een blender zonder bpa en bps, heb je hier ook een tip voor?
  Groetjes s

  Beantwoorden
  • Ketelbinkie is gemaakt van plastic, ik zou voor een waterkoker met een binnenkant van RVS gaan. Een blender is een goede vraag, ik duik hierin!

   Beantwoorden
  • Ik ken deze niet, maar ben al eens in de keramiek waterkokers gedoken. Heb toen geen enkele geschikt gevonden. Omdat het keramiek bijna altijd met plastic onderdelen wordt bevestigd aan RVS onderdelen.

   Beantwoorden
 25. Hoi, goed artikel! Zet je wel aan het denken met wat je allemaal gebruikt. Ik ben dus nu aan het rondkijken naar een waterkoker en nu is dit weekend de tristar PD-8951 retro waterkoker in de aanbieding! Er staat bij de gegevens wel bij bpa vrij en rvs behuizing maar lees idd niks over bps! Waar moet ik opletten als ik hem wil gaan kopen want al ik het goed begrijp is het niet altijd te vertrouwen of het meukvrij is?
  Alvast bedankt en ga zeker meer lezen op je site want ik denk dat er een hoop rotzooi in mijn kastjes staat wat in de container kan!

  Groetjes,
  Ingrid

  Beantwoorden
  • Hoi, aan de binnenkant bij het kalkfilter zitten plastic onderdelen. Ik zou voor een andere gaan. Hierboven staan voorbeelden genoemd van waterkokers zonder plastic, BPS en BPS. Ik zou alleen een waterkoker kiezen waarvan de binnenkant volledig van RVS is gemaakt.

   Beantwoorden
 26. Hi,

  Allereerst bedankt voor je initiatief, wat mij betreft zouden er meer zoals deze mogen bestaan op het gebied van alle (relevante) producten. Ik wilde even bijdragen aan je kennis door te zeggen dat ik de GRAEF WK300 heb besteld en er helaas achter gekomen ben dat het water niet slechts in contact komt met RVS en glas zoals geadverteerd. Tussen het glas en het verwarmingselement op de bodem zit een siliconen-achtige ring. Ik heb contact opgenomen met de klantenservice van Graef om te achterhalen wat voor materiaal dit is, maar in de verwachting dat het antwoord nog een tijdjge gaat duren wilde ik dit alvast even meegeven.

  Beantwoorden
  • Ok, bedankt voor de info! Volgens hun eigen site zou het water alleen in aanraking komen met water en RVS. Dan plaats ik ‘m in het rijtje “Bijna maar niet helemaal’.

   Beantwoorden
  • Hallo, nee de nieuwe modellen van Kitchenaid zijn geen optie. Alleen het model hierboven genoemd. En dit is een oud model dat volgens mij binnenkort niet meer verkrijgbaar is.

   Beantwoorden
 27. Wat een mooie website en fijn dat je deze zoektocht bent aangegaan! In mijn zoektocht kwam ik deze waterkoker tegen: Hazelquinn 1,7 liter Electric Kettle. (verkrijgbaar bij Amazon).

  Volgens de website “Volledig van roestvrij staal: deze retro waterkoker is gemaakt van voedselveilig 304 roestvrij staal aan de binnenkant, in het deksel en in het filter. Er komt geen plastic in contact met water, zodat jij en je gezin BPA-vrij en gezond kunnen drinken”

  Ken je deze waterkoker? Denk je dat het een goede optie is?

  Beantwoorden
 28. Hallo,

  Ik wil je even bedanken voor het samenvatten van alle info. Super fijn. Nav je site heb ik zojuist een waterkoker besteld van Ottoni. Deze ziet er super mooi uit, voldoende watt en plastic vrij.
  Ik ben al dagen op zoek naar een goede waterkoker. Dankzij deze site nu gevonden. Ik ga er heel blij mee zijn.
  Een hele fijne dag gewenst.
  Groetjes Judith

  Beantwoorden
 29. Ik zoek een goede met temperatuur regeling, alles afgezocht niks wijzer. Dat eerste merk die ze bij amazon verkopen heeft dat helaas niet anders voor die gegaan.
  Hoop dat jij een veilig merk kent met temperatuurregeling.
  Hoor het wel
  Goed bezig!
  Thanks

  Beantwoorden
 30. Goedemiddag!

  Allereerst bedankt voor je informatieve blog. Top!

  Ik heb onderzoek gedaan naar de waterkokers die je aanraadt. Uiteindelijk ga ik toch maar voor de oude vertrouwde fluitketel, haha. De fluitketels van Le Creuset vind ik erg mooi, maar ik vroeg mij af of de kunststof dop die op de schenktuit zit niet schadelijk is? Ik hoor graag hoe jij hierover denkt! Groetjes, Joyce

  Beantwoorden

Plaats een reactie