Thee zonder plastic en BPA

Heb je een waterkoker zonder plastic gevonden? Dan kan je eindelijk veilig een kopje thee drinken. Toch? Alleen als je 100% plasticvrij en BPA-vrij thee drinkt.

Theezakjes met plastic

Uit een Canadees onderzoek kwam naar voren dat erin diverse theezakjes plastic zit. Veel theezakjes zijn gedeeltelijk of geheel gemaakt van plastic. Hierdoor komen er kleine plasticdeeltjes in je thee terecht. Merken die je beter kan vermijden zijn Lipton, Twinings en theemerk Pickwick geeft aan dat een klein deel van het assortiment plastic bevat.

Thee drinken zonder plastic en BPA

Hoe drink je thee zonder plastic? Door gebruik te maken van RVS theehouders of theezeefjes in combinatie met losse thee. Dat is ook nog eens beter voor milieu. Want je hoeft geen zakjes meer weg te gooien. Dat is nog eens een win-win situatie.

Enkele tips wanneer je deze zeefjes wilt aanschaffen:

  • Bij sommige zeefjes zit een dekseltje / onderzetter bij. Dat lijkt zinloos maar het is wel handig. Want dan kan je daar het natte theezeefje opzetten. En je kan er de losse thee opleggen. Je kan natuurlijk ook gewoon een schoteltje/bakje gebruiken.
  • Heb je vaak mede-theeleuten over de vloer? Of een verjaardag met veel theedrinkers? Bestel er dan meteen extra. Dan heb je allemaal dezelfde in huis. En voorkomt dat je 4 verschillende zeefjes in huis hebt.
  • Zorg dat ze 100% RVS zijn en geen plastic onderdelen bevatten
  • De zeefjes met scharnier (die open en dicht klappen) zijn bij mij snel stuk gegaan

Onderstaand voorbeelden van theezeefjes:

ChaCult RVS Theezeef
Prijs: 13,95 op Bol.com
Met handvat en onderzetter.
Bekijk ‘m op Bol.com
bredermeijer zeef thee
Bredemeijer Theezeef (2 stuks incl. maatlepel)
Prijs: 17,99 op Bol.com
Bekijk op Bol.com
Bredemeijer Theezeef
Prijs: 10,99 op Bol.com
Bekijk op Bol.com