Bidons zonder bpa

Waarom een BPA-vrije bidon?

Producten gemaakt van plastic of kunststof die BPA bevatten kunnen deze risicovolle stof “lekken”. Dit ontdekte Dr. Feldman begin jaren ’90.

Wat houdt “BPA lekken” in?

Dat betekent dat bijvoorbeeld een voedselverpakking zoals een bidon, kleine hoeveelheden BPA afgeeft aan de inhoud van de bidon. Daarmee wordt het water in de bidon “besmet” met BPA.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Je gaat sporten en vult je bidon met water of een sportdrank. Je stopt de bidon in je tas om tijdens of na het sporten je vochtniveau weer op te krikken. Dan zal er terwijl je aan het sporten bent een kleine hoeveelheid BPA in het water lekken. De consequenties van BPA kan je hier vinden.

Is de vermelding BPA-vrij op mijn bidon voldoende?

Nee. Veel fabrikanten van bidons spelen in op de gevaren van BPA en produceren vervolgens BPA-vrije bidons. Echter bevatten deze bidons vaak nog wel vaak BPS of ftalaten. BPS wordt vaak gebruikt als vervangende stof voor BPA. Maar de gezondheidsrisico’s zijn gelijk. Het kan o.a. leiden tot onvruchtbaarheid, obesitas, teelbalkanker en meer. Grote producten van plastic waterflessen of bidons reageren vaak vaag op de vraag of hun product naast BPA-vrij, ook vrij is van BPS. Er volgt nooit een duidelijk “ja” of “nee”. Zeker weten dat je veilig water drinkt? Kies dan een glazen bidon, want die bestaan ook. Daarmee voorkom je ook een vieze plastic-smaak aan het water.

Waar kan je veilige bidons kopen?

We hebben lang gezocht naar veilige bidon en enkele glazen opties gevonden.

waterfles zonder plastic en bpa van equa

 

Equa – Waterflessen van glas

Deze flessen zijn van glas maar hebben ook een mooie en trendy beschermingshoes.De hoes beschermt niet alleen tegen stoten, maar zorgt ook voor isolatie. Je kan er warme en koude dranken in meenemen. Dus wil je koffie meenemen? Dan zorgt ie dat je koffie warm blijft onderweg. En op een warme zomerdag zorgt ie voor een verfrissende slok koud water.

Meer foto’s, info en koopmogelijkheid over de fles met hippe brons/roze hoes vind je hier.

En meer info en koopmogelijkheid van de fles met stoere grijze hoes hier.

 

 

 

camelbak eddy glazen fles bpaCamelbak Eddy

Camelbak is een bekend merk die veel praktisch spullen levert van voor wandelaars en sportievelingen. Nu hebben ze ook glazen flessen om mee te nemen. Deze flessen hebben siliconen hoes ter bescherming. De flessen hebben een wijde opening. Zodat ze goed schoon te maken zijn. En je kan er fruit indoen om je water van een extra smaakje te voorzien. Door de grote opening kan je het fruit er ook weer makkelijk uit halen.

De dop is wel gemaakt van plastic. Namelijk van polypropyleen plastic. Deze plastic soort bevat geen BPA en is de veiligste plasticsoort. Het is en blijft echter wel plastic.

Meer info en koopmogelijkheid van de blauwe Camelbak, vind je hier.

En over de zwarte fles vind je hier.

Plaats een reactie