Melkopschuimer van RVS zonder BPA en Teflon

In een van de reacties onder een ander artikel werd de vraag gesteld: “Ik wil naast een bpa vrije waterkoker ook een goede melkopschuimer kopen. Waarschijnlijk een van RVS en zonder teflon laagje. Ik ben er nog niet uit welke … heb jij of iemand tips?”

Op zoek naar een melkopschuimer van 100% RVS

Na de zoektocht naar een waterkoker zonder BPA en naar een manier om koffie te drinken zonder BPA mag de melkopschuimer niet ontbreken natuurlijk! En hierbij werd ook gevraagd om een variant zonder teflon. Wanneer je kiest voor materialen als glas en 100% RVS weet je eigenlijk al zeker dat er geen teflon of (anti-aanbaklaag of anti-kleeflaag) in zit. Vermijd o.a aluminium en plastic.

Maar een elektrische melkopschuimer gemaakt van deze materialen heel moeilijk te vinden. Onderstaand enkele opties om een heerlijke cappuccino of macchiato te maken.

Welke opties zijn er?

Optie 1: Melkopschuimer op batterijen met RVS kannetje

rvs melkopschuimer (handmatig) - zonder bpa & teflon

Deze melkopschuimer werkt op batterijen en is gemaakt van RVS. Combineer deze opschuimer met een RVS melkkan. En je bent klaar. Waarom is de handmatige variant handig? Omdat (bij ons in huis) elektrische producten regelmatig stuk gaan. Een elektrische tandenborstel of staafmixer houdt het vaak geen 2 jaar vol. Erg duurzaam is dat niet. Wanneer een elektrische melkopschuimer stuk gaat kan het hele apparaat weg. Maar wanneer deze melkopschuimer stuk gaat heb je altijd de melkkan nog. Die kan namelijk niet stuk, want een RVS kannetje gaat 100 jaar mee! Dan hoef je dus maar 1 onderdeel te vervangen.

De RVS melkkan van de foto is een voorbeeld. Je kan deze op verschillende plekken kopen. Onderstaand een link naar Bol als voorbeeld.

Optie 2: DOWO – Handmatige melkopschuimer van RVS

Liever melk opschuimen zonder batterijen? Dan is deze handmatige melkopschuimer van DOWO een optie. Deze heeft een dubbel zeefontwerp waarmee je volgens DOWO dikker en romiger schuim maakt. Maakt schuim voor 1 tot 2 kopjes per keer. Alle onderdelen zijn van RVS. Minder geschikt voor het opschuimen van havermelk.

Optie 3: Silberthal – Handmatige melkopschuimer van RVS

Deze handmatige melkopschuimer van Silberthal is ook gemaakt van RVS. Geschikt voor koude en warme melk. Ook voor havermelk. Maakt schuim voor 2 tot 3 kopjes. Werkt snel en stil en binnen 15 sec. heb je je melkschuim gereed. Heeft veel goede reviews.

Een elektrische melkopschuimer zonder plastic heb ik nog niet gevonden. Na ongeveer 200 opschuimers te hebben bekeken heb ik er nog geen gevonden. Veel elektrische opschuimers zijn voorzien van antikleef- of antiplaklaag of bevatten plastic onderdelen. Check altijd even of dat de antiplaklaag geen PFAS (teflon) bevat voordat je deze aanschaft. Mocht iemand een goede tip hebben voor een melkopschuimer, plaats ‘m hieronder in de reacties!

Lees ook:
Thee drinken zonder plastic
BPA-vrije waterflessen
Snijplank zonder plastic of bpa

2 gedachten over “Melkopschuimer van RVS zonder BPA en Teflon”

  1. Nee joh, helemaal niet moeilijk. Je moet alleen even over de (oost)grens kijken: Tchibo inductiemelkopschuimer. Na twee knetterdure Aerochino’s van Nespresso waar de PFAS-laag kapot van ging was ik er wel klaar mee: geen PFAS meer hier. Dus gezocht, en gevonden: Tchibo dus. Even Googlen op “Induktions-Milchaufschäumer” en je vindt ‘m zo.

    Beantwoorden

Plaats een reactie