Bijtringen die geen plastic of BPA bevatten?

Heeft jouw baby last van doorkomende tandjes? Dan wordt vaak een bijtring geadviseerd. Die zijn ook erg makkelijk. En het sabbelen en kauwen op een bijtring heeft hier in huis ook voor tevreden baby’s gezorgd. Of ja, tevreden…minder mopperende en minder kwijlende baby’s. Want het geeft wat verlichting op het tandvlees van je kindje.

Een bijtring als kraamcadeau

Je krijgt vaak een bijtring als kraamcadeau. Vaak een vrolijk ontwerp met mooie kleurtjes. En zo een cadeau is supergoed bedoeld van je kraamvisite. Maar voordat je die bijtring aan je kleintje geeft is het goed om te kijken of ie echt veilig is.

Welk materiaal voor een bijtring?

Een baby die flink last heeft van tandjes kan goed 24u op de bijtring kauwen en sabbelen. Dan wil je uiteraard wel dat de bijtring van een goed en veilig materiaal is gemaakt.

Voor mijn kids heb ik dit onderwerp destijds goed onderzocht. En mijn mening is dat natuurrubber het veiligste materiaal is voor een bijtring. De 2 merken die ik in huis heb gehad zijn Sophie de Giraffe en Hevea. In mijn tijd was de bijtring van Hevea in een oranje/bruine natuurrubber kleur. Dus niet echt mooi om te zien. Maar inmiddels hebben ze ook varianten met meer kleur. Deze zijn geverfd met veilige verfsoorten die zijn goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration in de USA)

Voorbeelden van bijtringen van natuurrubber:

Panda – Hevea Bijtring

Hevea is toch wel de koning onder de 100% natuurrubberen baby producten. Dit is de bijtring die ik enkele jaren geleden in huis had. Geen spannende kleuren, maar wel veilig. Hij is erg stevig, maar niet te hard om op te bijten. Mijn tip: welke elke dag een keer goed afwassen en goed afdrogen om bacteriën te voorkomen. Hij is o.a. te koop bij Bol.com voor grofweg 14 euro.

Sophie de Giraffe – bijtring

Deze bijtring heb ik als kraamcadeau gekregen. Is ook gemaakt van 100% natuurrubber. Maar mijn kids waren toch meer fan van de saaie Hevea bijtring. Ook goed. Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen last van hun tanden hadden 🙂 Hij is dus niet beter of slechter, het was de voorkeur van mijn kids. Deze is ook te koop op Bol.com en kost daar ongeveer 13 euro.

Kawan – Hevea Bijtring

Dit is een bijtring van Hevea die er in ‘mijn tijd’ nog niet was. Maar er wel erg schattig uitziet. Ook deze bijtring is vrij van plastic, Ftalaten en PVC. De kleuren op deze bijtring zijn gemaakt door toevoeging van natuurlijke kleurpigmenten. Deze bijtring kost ongeveer 16 euro en is ook te koop op Bol.com.

Gerelateerde artikelen:
Babyfles van glas of plastic?
Speen zonder plastic en BPA
Waarin moedermelk bewaren en invriezen?