Koffie drinken zonder BPA en plastic

koffiezetapparaat zonder bpa en plastic

Voor veel mensen begint de dag pas na een bak lekkere koffie. Maar bijna alle koffiezetapparaten zijn gemaakt van plastic. Plastic dat BPA en/of BPS bevat lekt deze hormoonverstorende stof aan jouw versgezette koffie. Dat wil je niet! En ik ook niet 🙂

Zoektocht naar koffiezetapparaat zonder plastic of BPA

Dus ben ik op zoek gegaan naar een manier om koffie te zetten zonder plastic. En een manier die ook nog een beetje betaalbaar is. Het zijn allemaal zogenoemde ‘slow coffee’ apparaten geworden. Je koffie is niet binnen 1 seconde klaar, maar binnen een paar minuten. Maar dan heb je wel heerlijke koffie.

chemex koffie zetten zonder bpa & plasticOptie 1: Chemex Classic

Een gevalletje super hip koffie zetten! Met de Chemex Classic zet je 6 koppen koffie. Het systeem is kinderlijk eenvoudig. Bovenin de glazen kan plaats je een koffiefilter. Voeg koffie toe giet heet water erop (vanuit een BPA vrije waterkoker). En klaar!

Het hete water komt alleen in aanraking met glas. En laat glas nou een van de veiligste materialen zijn voor voedselbereiding. Daarnaast is het ook nog eens goed te recyclen. Hij kost 39,- en is te koop bij Bol.com.

 

 

 

Ben nog op zoek naar andere plastic vrije varianten. De Bialetti percolator en french press leken mooie opties. Maar zijn helaas niet vrij van plastic. Ik zoek nog even verder!

 

 

Zoektocht naar BPA-vrije waterkokers
Wat is BPA?