Over ons

Waarom ZonderBPA.nl?

Ik ben moeder van 2 jongens (1 jaar en 2,5 jaar oud). Alle ouders willen hun kinderen het beste van het beste geven. En ik ben daar geen uitzondering op 🙂

Toen ik zwanger was van nummer 2, ontdekte ik de risico’s van de stof Bisfenol A (BPA). Ik was verbaasd dat ik deze informatie zelf moest “ontdekken”.

De info hierover werd me niet pro-actief aangeboden tijdens mijn zwangerschap. Terwijl deze stof het allergrootste gevaar oplevert voor zwangeren, baby’s en kinderen.

Tijdens je zwangerschap wordt je door diverse partijen (verloskundige, gynaecoloog, huisarts, consultatiebureau of kraamzorg) geïnformeerd over zaken die je moet vermijden:

  • Roken
  • Alcohol
  • Bepaalde voedingsmiddelen (bijv. rauwe eieren, rood vlees)

Maar er is niemand die je informeert over BPA of BPS. Ik ben zelf op onderzoek uitgegaan en viel van de ene verbazing in de andere. Ik vind het belangrijk dat men weet wat de gezondheidsrisico’s zijn van deze stoffen. Daarom ben ik zelf informatie gaan verzamelen. De informatie is zeer verspreid te vinden, vaak niet compleet of Engelstalig. Alle verzamelde info kan je vinden op het blog.

Waarom een webshop?

Op een gegeven heb ik besloten om zoveel mogelijk BPA, BPS en ftalaten te vermijden. Helemaal vrij van deze stoffen leven is vrijwel onmogelijk. Maar zoveel mogelijk vermijden kan wel. Dus ben ik op zoek gegaan naar bijpassende producten. En ook dat aanbod is zeer verspreid te vinden. En vervolgens moest ik nog op zoek of dat het product naast BPA-vrij ook vrij was van BPS en ftalaten. Een hele zoektocht dus… en die wil ik jou besparen. Daarom heb ik naast het blog een webwinkel opgezet. In deze webwinkel vind je producten die geen van bovengenoemde stoffen bevatten.

De producten op de webshop zijn producten waar ik achter sta. Ik dubbelcheck met de fabrikant over de producten echt vrij zijn van Bisfenol. Als zij dit bevestigen worden ze opgenomen in het assortiment.

Schrijffouten?

Jazeker, die zullen zeker voorkomen op deze site. Mijn taalgebruik zal niet 100% zijn zoals het hoort en hier en daar zal ik fouten maken met -d en -t. Mocht je ze ontdekken dan mag je me zeker op de hoogte stellen. Ben ik blij mee!

Bronnen

De informatie die je vindt heb ik verzameld van, in mijn ogen, betrouwbare bronnen. Ik probeer voor de leek, net als ik, duidelijkheid te verschaffen over deze hormoonverstorende stof.