Snijplanken zonder BPA en BPS?

Een snijplank wordt vaak dagelijks gebruikt. Gebruik je een plastic, houten of glazen variant? Elke snijplank heeft zijn voor- en nadelen.

Maar als je zeker wilt weten dat er geen bisfenol A (BPA) of bisfenol S (BPS) in zit, welke moet je dan kopen? Deze vraag ontving ik onlangs via Facebook. Een vraag waarop ik eens een keer eenvoudig en kort antwoord kan geven, dat is ook best fijn. Want in veel artikelen zit veel… heel veel uitzoekwerk.

Welke snijplank bevat zeker geen BPA of BPS?

De meest gebruikte materialen voor snijplanken zijn: plastic, glas, hout en bamboe. Elk plank heeft voor- en nadelen. Want op een glazen snijplank worden je messen sneller bot. En een houten plank kan niet in de vaatwasser. Dat kan een glazen plank weer wel. Zo kan ik wel even doorgaan… maar dat is was niet de vraag. Dus terug naar het onderwerp!

Wil je een snijplank zonder BPA of BPS? Kies dan een houten, glazen of bamboe snijplank. Dan weet je zeker dat je 100% veilig zit. En deze soorten zijn ook nog eens beter te recyclen dan plastic.

Glazen snijplank

Kies je voor glas? Dan hoef je niet perse een nieuwe snijplank te kopen uiteraard. Een bord of schaal werkt net zo goed. Scheelt kastruimte en je kan er gewoon vlees opsnijden (geen kruisbesmetting gevaren enz).

Houten of bamboe snijplank

Houten of bamboe snijplanken zijn overal te koop. Van de Xenos tot een kookwinkel. En in verschillende maten en diktes. Daar is de prijs vaak aan gerelateerd en ook het merk.

(Wil je er morgen perse een in huis hebben? Dan kan je hier een bamboe variant of houten variant bestellen)