IJsvormen zonder schadelijke stoffen

ijsvorm zonder plastic bpa siliconen

Zelf ijsjes maken zonder hormoonverstorende stoffen

Het is al een paar weken heerlijk weer. Een strakblauwe lucht en de zon staat hoog aan de hemel. Dus wat is er lekkerder dan je kinderen te trakteren op een ijsje! Bij opa en oma worden ze vaak getrakteerd op ijsjes vol suiker. En dat mag best een keer. Maar thuis wil ik de kids ook laten genieten van een ijsje. Maar dan wel een tikkie gezonder.

Zoektocht naar ijsvormpjes zonder BPA en BPS

Dus dan is zelf ijsjes maken de beste optie. Want met wat yoghurt, fruit, honing en soms wat diksap maak je in een handomdraai snel gezonde en lekkere ijsjes.

Dat klinkt makkelijk uiteraard. Totdat ik op zoek ging naar ‘veilige’ ijsvormpjes. Dus ijsvormpjes zonder plastic (en dus vrij van BPA en BPS). Ik kwam uit op RVS en siliconen ijsvormpjes. De RVS ijsvormpjes waren flink aan de prijs. Dus daar haakte ik al snel op af. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar siliconen ijsmakers.

Zoku: vrolijke & degelijke ijsvormpjes

Ik stuitte op het hippe merk Zoku uit de Verenigde Staten. Dit bedrijf maakt verschillende vrolijke en hippe ijsvormen van siliconen. Ik heb de paarse Ice Lolly Pop Maker Giant aangeschaft. Super makkelijk in gebruik want door de bijgeleverde houder vallen de ijsjes niet om. Dat voorkomt een vieze vriezer en een gefrustreerde vader of moeder 🙂

Ze zijn duurder dan de plastic vormpjes bij de Action. Maar ze zijn wel vrij van plastic. En het voelt en ziet er degelijk uit. Dus een product dat lang meegaat. En dat is dan weer beter voor het milieu! Ik heb ze gekocht bij Bol.com, hier vind je ze.

Enkele productfoto’s:

siliconen ijsvorm zonder bpa

ijs maken zonder plastic