Waarom een glazen babyfles kiezen?

waarom een babyfles van glas?Waarom zou je een glazen babyfles kiezen om je baby te voeden? Vroeger waren alle babyflessen van glas. Maar als je nu op een kinderdagverblijf of bij vriendinnen op de koffie zit en je haalt een babyfles van glas te voorschijn dan krijg je vreemde blikken. Want een glazen fles is zwaarder dan een plastic variant dus je baby kan deze minder makkelijk en minder snel zelf vasthouden. En deze fles kan kapot vallen. Waarom zou je dan voor een glazen babyfles kiezen? Onderstaand enkele redenen:

  • Geen giftige stoffen

Met een glazen babyfles weet je zeker dat je baby geen giftige stoffen binnenkrijgt. Vanuit de overheid is vastgesteld dat er geen babyflessen meer verkocht mogen worden die BPA bevatten. Maar er gaan veel verhalen rond dat de vervanger van BPA, net zo schadelijk is als BPA zelf. Dus als je geen risico wilt nemen op giftige stoffen vermijd je plastic babyflessen en ga je voor de glazen variant.

  • Schoonmaken

De fles is eenvoudiger schoon te maken en te houden. Zet een plastic fles in de vaatwasser met een lasagneschaal en je kan er vanuit gaan dat je melkfles oranje gekleurd uit de vaatwasser komt. Daarnaast kan je glazen variant makkelijker schoonmaken. Je kan schrobben met een schuurspons en er komen geen krasjes op zoals bij een plastic babyfles. En in krasjes kan weer opnieuw vuil ophopen.

  • Plastic soep in de zee

Denk aan een stukje nalatenschap voor je kinderen. We verbruiken met zijn allen enorme hoeveelheden afval, waaronder plastic. Het nadeel van plastic is dat het nooit vergaat. Zie ook onderstaande ook onderstaande video (Engelstalig):

Bekijk ook de voordelen en nadelen van een glazen babyfles.

Lees ook:

Hoe veilig is BPS (de vervanger van BPA)?
Hoe drink je thee zonder plastic?

Plaats een reactie