Ottoni Fabbrica waterkoker

Wie is Ottoni Fabbrica?

Dit is een Italiaans bedrijf, opgericht in 1963. En gestart als fabrikant van RVS pannen. De oprichter heet Giovanni Ottoni. Het eerste deel van de bedrijfsnaam komt dus van de achternaam van Giovanni. Het tweede deel ‘Fabbrica’ is het Italiaanse woord voor ‘fabriek’. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid van pannen naar elektrische keuken apparatuur. Het is een bedrijf met de focus op kwalitatieve producten. Die lang mee gaan en hierdoor duurzaam zijn. Er zijn ook reserveren-onderdelen te koop van verschillende producten.

Waarom een waterkoker van Ottoni Fabbrica?

Waarom een Ottini Fabbrica waterkoker? Omdat dit merk het enige merk is dat 100% BPA-vrij en BPS-vrij is. Het water in de waterkoker komt alleen in aanraking met RVS. RVS is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Een van de topkwaliteiten is 18/10 RVS. En laat de Ottoni Fabbrica daar nou net van gemaakt zijn. Geen rommel dus. Dat zorgt ook dat de prijs hoger is. Deze liggen rond de 100,-. Maar ga eens na… hoeveel waterkokers heb jij al versleten in je leven? Wat kostte die waterkokers? Een waterkoker van dit merk gaat makkelijk 7,5 jaar mee, als het niet langer is. Reken uit je winst in je portemonnee en de winst voor je gezondheid.

Waarom een waterkoker zonder BPA?

Deze website bepleit het gebruik van producten zonder plastic. Voornamelijk producten waarmee eten wordt bereidt. Want producten die plastic bevatten vergroten de kans dat je BPA, BPS en microplastics binnenkrijgt. Een waterkoker van plastic vergroot zeker die kans. Want plastic dat BPA bevat lekt deze stof in heet water. Daarom kan je beter een waterkoker zonder plastic gebruiken.

In de media

Deze site bestaat al enkele jaren. Maar afgelopen jaar werd in verschillende media steeds meer aandacht besteedt aan plastic dat BPA, BPS en microplastics lekt. Een artikel in Trouw ging over “In een kop thee zitten miljoenen plasticdeeltjes. Is dat zorgelijk?” en Zembla heeft er al regelmatig uitzendingen aan besteedt. Gelukkig maar dat hier steeds meer bekendheid aan wordt gegeven. De gezondheidsrisico’s zijn namelijk aanzienlijk.

Waar zijn Ottoni Fabbrica waterkokers te koop?

In Nederland zijn ze verkrijgbaar via Amazon. Voor 7 euro wordt de waterkoker bij je thuisbezorgd binnen enkele dagen. Ze zijn verder nog niet verkrijgbaar in Nederland in webshops of winkels. Wanneer dit wel zo is, voegen we z.s.m. toe aan dit artikel. Bekijk hier op Amazon alle Ottoni Fabbrica modellen en kleuren.

Ook interessant:
100% plasticvrij en BPA-vrij koffie drinken
Hoe drink je thee zonder BPA en plastic?
Waterflessen zonder BPA en plastic