Suavinex glazen babyfles – Ervaring

Op mijn zoektocht naar de perfecte glazen babyfles kwam ik deze Suavinex fles tegen. Suavinex is een Spaans merk dat trendy babyproducten zoals kunststof babyflessen, tuitbekers en hippe spenen maakt en zelfs een kolfapparaat in het assortiment heeft. Ter aanvulling: glazen flessen zijn niet de hoofdspecialiteit van Suavinex.

suavinex babyfles glas blauwOver welke Suavinex fles gaat deze review?

Ze hebben een glazen fles van 120 ml en een van 240 ml in het assortiment. Beide flessen zijn verkrijgbaren in 3 designs. Omdat ik een zoontje heb ik, lekker standaard, voor een blauwe uitvoering gekozen in 240 ml.

Specificaties van de babyfles

In de verpakking zit de glazen babyfles van 240 ml inhoud, een 3 standen speen (siliconen), blauwe ring om de speen in te doen en een blauwe dop. Aan de ene zijde van de fles een blauwe tekst: “Your smile lights my world”. Aan de andere zijde staat de inhoudsaanduiding.

Wat zijn de voor- en nadelen van de glazen Suavinex babyfles?

Onderstaand deel ik mijn ervaringen met de Suavinex fles. En een extra toelichting waarom iets een voor- of nadeel is.

Voordelen

 • Glazen babyfles
 • Hip design
 • BPA vrij
 • Brede hals

glazen baby fles suavinex blauw reviewDe fles is van glas. Hierdoor weet je dat de fles vrij is van BPA, BPS en ftalaten. De overige kunststof onderdelen zijn overigens BPA-vrij. Maar dat betekent niet dat ze 100% BPS en ftalaten vrij zijn.

Het is een mooie fles en ziet er hip uit. Dus een glazen fles is echt niet voor stoffige geitenwollensokken-moeders. Met deze babyfles wil je wel gezien worden.

De grootste reden voor kopen van deze fles was de grote flesopening. Zoals je eerder hebt kunnen lezen in het review van de glazen Lifefactory babyfles, is deze hals redelijk smal. Hierdoor knoei je melkpoeder wanneer je deze in de fles wilt doen. En een fles met brede hals is makkelijker schoon te maken. Om je wat meer inzicht te geven in breedte-verschillen van verschillende merken:

 • Lifefactory: +/- 3.5 cm breed
 • Suavinex: +/- 4.7 cm breed
 • Philips Avent: +/- 5 cm breed

Nadelen

 • Inhoud van 240 ml, maar aanduiding gaat tot 210 ml
 • De inhoudsaanduiding verdwijnt geleidelijk van de babyfles
 • 3 standen speen niet prettig
 • Bij mij was de ring t.b.v. speen snel kapot
 • De dop sluit de fles niet goed af

suavinex fles inhoud aanduidingDe Suavinex fles wordt verkocht als 240 ml fles. En dat klopt wel, maar de inhoudsaanduiding op de buitenkant gaat tot 210 ml. Dus als je er bijv. 230 ml afgemeten in wilt doen, moet je die overige 20 ml zelf inschattten of een maatbeker gebruiken.

Ik houd van schone en hygiënische babyspullen. Dus het wassen van de fles gebeurt na elke drinkbeurt. En uitkoken 1 x in de 2 dagen. Wat al binnen 2 weken als resultaat had dat de cijfers van de inhoudsaanduiding verdwenen (zie foto hiernaast om te zien wat ik bedoel).

De 3 standen speen werd hier niet goed ontvangen. De speen is geschikt voor baby’s vanaf 0 maanden. De 3 standen speen zou de toestroom van de melk moeten kunnen sturen. Er staan 3 bolletjes op de speen. Het grote bolletje zou moeten leiden tot een grotere toestroom van melk dan bij de kleinere 2 bolletjes. Onze kleine werd chagrijnig toen ie deze speen moest gaan gebruiken. Hij was toen een paar maanden oud en had al ervaring met het drinken uit een fles (Avent fles). Het leek alsof ie er niets uit kreeg. Ik heb toen direct andere Suavinex spenen besteld maar die zoog hij vacuüm waardoor er niets uit kwam. (Links op de foto de 3 standen speen, rechts de 2 nieuwe spenen).

Spenen van Suavinex flesEen babyfles kan wel eens vallen. En deze fles is ook gevallen. Op de blauwe rand waarin de speen wordt bevestigd. Dat leidde tot een scheur in de blauwe rand (zie foto). Kan puur pech zijn uiteraard…

Ik vind dat de dop niet lekker sluit op de fles. Je moet ‘m best fors aanduwen voordat ie sluit. En dan nog zit ie niet 100% goed dicht (zie wederom foto).

Conclusie

Ik heb deze fles redelijk snel aan de kant gezet. En ben weer de Lifefactory fles gaan gebruiken. De scheur in de blauwe ring zorgde ervoor dat de fles lekte tijdens het voeden. En de spenen werden niet goed ontvangen door mijn zoontje. Maar de voorkeur voor spenen zijn baby-afhankelijk. De ene baby is fan van bepaalde speen, terwijl de ander er buikkrampjes van krijgt.

Plaats een reactie