Plastuit voor vrouwen – Welke plastuit is het beste?

De meeste vrouwen kennen het wel: je moet hoognodig plassen maar er staat een lange rij voor de dames toiletten. Of nog erger… er is geen toilet in de buurt. Of alleen een vieze wc waarvan je direct de kriebels krijgt. Je plas ophouden is geen goede optie. Want hierdoor loop je blaas- en urine-infecties op. Hoe kan je dat toch plassen zonder vieze handen, broek of schoenen te krijgen? Onderweg, op een festival, in de natuur of op een vies toilet? Een plastuit waarmee je staand kan plassen is dan een goede optie.

Plastuit van karton of plastic

Er zijn verschillende soorten plastuitjes voor vrouwen te krijgen. In verschillende materialen en vormen. De meest voorkomende materialen zijn plastic en karton. De kartonnen plasgootjes zijn echter maar voor eenmalig gebruik. Dat is niet echt duurzaam. Alhoewel de plastic varianten ook niet duurzaam klinken. Maar de plastic variant kan je eindeloos gebruiken en verslijt niet. Dus wellicht toch duurzamer dan de kartonnen plastuitjes?

Welke is de milieuvriendelijkste en de beste plaskoker?

Ieder merk hanteert zijn eigen vormgeving. Ze claimen allemaal zoveel mogelijk gevormd te zijn naar het vrouwelijk lichaam. Zodat dit zo goed mogelijk aansluit en er niet wordt geknoeid. Onderstaand een omschrijving van de meest verkochte plastuitjes in Nederland:

Urinelle plastuit

Is een plaskoker gemaakt van 100% afbreekbare materialen. Je kan het door het toilet spoelen. Nadeel van dit materiaal is dat wanneer je een lange plas moet doen de koker doorweekt kan raken en je handen nat worden van de urine.
Meer info en prijzen.

Travelsafe P-mate

Dit is een plastuit gemaakt van papier/karton. En is niet afbreekbaar en deze kan je niet door de wc spoelen. Hij is wel steviger dan de Urinelle, dus je hebt minder kans op natte handen. Maar hij is ook minder milieuvriendelijk. En als je onderweg bent of ergens in bosjes wilt plassen is er vaak geen prullenbak in de buurt. Dus zorg dat je een zakje bij je hebt om ‘m in te stoppen zodat je ‘m later in de prullenbak kan gooien. Want in de natuur achterlaten is uiteraard geen optie! Meer info en prijzen op Bol.com.

Wopeeh plastuit

Deze variant is gemaakt van kunststof en bestaat uit 2 delen. Wanneer je ‘m gaat gebruiken moet je deze 2 losse onderdelen in elkaar schuiven. Vervolgens kan je plassen met een broek aan. Dus dat is wel lekker discreet! Hij is herbruikbaar dus dat is duurzamer dan de P-mate. Je kan jezelf droogvegen met de plastuit. Dus wc-papier is overbodig.
Meer foto’s en aankoopmogelijkheid

Uixi plastuit

Je kan met deze plastuit ook staande plassen en je broek aanhouden, dus ook deze is lekker discreet. Ook hiermee kan je jezelf droog vegen dus ook hier heb je geen wc-papier nodig. Het tuitje kan je droog schudden waardoor er geen urine op achterblijft. Er wordt een waterdicht hoesje bijgeleverd. Waar je na afloop de plastuit weer in opbergt. Hier vind je meer info over de UIXI plastuit.

Peesential plastuit

Deze plastuit heeft een andere vorm dan de andere plastuitjes. De langere tuit moet ervoor zorgen dat er minder kans is op knoeien en spetteren. En deze claimt ergonomischer te zijn dan de anderen. Hij is wel groter dan alle bovenstaande plastuitjes. Dus minder praktisch om mee te nemen onderweg of om in je tas te steken. Deze is wel herbruikbaar en wordt net als de Uixi geleverd met een waterdicht hoesje. Bekijk ‘m op Bol.com.

Er zijn legio mogelijkheden voor vrouwen om staand te plassen. Binnenkort wordt dit artikel weer uitgebreid met andere plasgootjes en plastuitjes. Dus er is geen enkele reden meer voor ons vrouwen om nog langer onze plas op te houden 🙂