plastuit voor vrouwen

Plastuit voor vrouwen – Welke plastuit is het beste?

De meeste vrouwen kennen het wel: je moet hoognodig plassen maar er staat een lange rij voor de dames toiletten. Of nog erger… er is geen toilet in de buurt. Of alleen een vieze wc waarvan je direct de kriebels krijgt. Je plas ophouden is geen goede optie. Want hierdoor loop je blaas- en urineinfecties op. Hoe kan je dat toch plassen zonder vieze handen, broek of schoenen te krijgen? Een plastuit waarmee je staand kan plassen is dan een goed optie.

Plastuit – eenmalig karton of herbruikbaar plastic

Er zijn verschillende soorten plastuitjes voor vrouwen te krijgen. In verschillende materialen en vormen. De meest voorkomende materialen zijn plastic en karton. De kartonnen plasgootjes zijn echter maar voor eenmalig gebruik. Dat is niet echt duurzaam. Alhoewel de plastic varianten ook niet duurzaam klinken. Maar de plastic variant kan je eindeloos gebruiken en verslijt niet. Dus wellicht toch duurzamer dan de kartonnen plastuitjes.

Welke is de milieuvriendelijkste en de beste plaskoker?

Ieder merk hanteert zijn eigen vormgeving. Ze claimen allemaal zoveel mogelijk gevormd te zijn naar het vrouwelijk lichaam. Zodat dit zo goed mogelijk aansluit en er niet wordt geknoeid. Onderstaandeen omschrijving van de meest verkochte plastuitjes in Nederland:

Urinelle
Is een plaskoker gemaakt van een soort papier/karton dat 100% afbreekbaar is. Je kan het door het toilet spoelen. Nadeel van dit materiaal is dat wanneer je een lange plas moet doen de koker doorweekt kan raken en je handen nat worden van de urine.
Meer info en prijzen.

P mate
Dit is ook een plastuit gemaakt van papier/karton. Maar is niet afbreekbaar en kan je niet door de wc spoelen. Hij is wel wat steviger dan de Urinelle, dus je hebt minder kans op natte handen. Maar hij is ook minder milieuvriendelijk. En als je onderweg bent of ergens in bosjes wilt plassen is er vaak geen prullenbak in de buurt. Dus zorg dat je een zakje bij je hebt om ‘m in te stoppen zodat je ‘m later in de prullenbak kan gooien. Want in de natuur achterlaten is uiteraard geen optie!
Meer info en prijzen.

Wopeeh
Deze variant is gemaakt van kunststof en bestaat uit 2 delen. Wanneer je ‘m gaat gebruiken moet je deze 2 losse onderdelen in elkaar schuiven. Vervolgens kan je plassen met broek aan, dus dat is wel lekker discreet! Hij is herbruikbaar. Je moet echter wel wc papier bij de hand hebben om de tuit na gebruik weer droog te maken. Anders druppelt de urine in je tas of rugzak en dat is uiteraard niet fris. Dus als je graag een droge onderbroek hebt na een plasje onderweg of in de bosjes neem dan zakdoekjes of een stukje toilet papier mee. En zorg ook nu weer dat je iets bij hebt om het gebruikt zakdoekje of wc papier in te stoppen. Want laten liggen is slecht voor het milieu.
Meer foto’s en aankoopmogelijkheid

Uixi
Update: augustus 2020
Door een lezer van dit blog werd ik geattendeerd op Uixi. Ik had deze plastuit nog niet eerder gezien. Je kan net als de Wopeeh staand mee plassen en je broek aanhouden, dus ook deze is lekker discreet. Maar het lijkt ook de duurzaamste en milieuvriendelijkste oplossing. Het is een plastuit van plastic, dat is jammer. Maar… je kan jezelf droog vegen met de plastuit en je kan het tuitje doorschudden. Waardoor er geen enkele druppel urine achterblijft. En je hebt dus geen wc papier nodig. Er wordt standaard een waterdicht hoesje bijgeleverd. Dit lijkt de meest ideale oplossing te zijn voor vrouwen.

Update: Deze plastuit is inmiddels volop in het nieuws geweest.En heeft veel positieve reviews ontvangen. Voor mijn lange wandelingen in de bossen heb ik er ook een besteld om te proberen en…ik ben er erg positief over. Je moet het wel eerst even thuis testen op het toilet hoor. Zodat je weet hoe het werkt 🙂 Maar dan merk je al snel dat het best makkelijk gaat. En het scheelt hurken in de bossen achter een boom en ook vieze schoenen! Hier vind je meer info over de UIXI plastuit.

Er zijn legio mogelijkheden voor vrouwen om staand te plassen. Binnenkort wordt dit artikel weer uitgebreid met andere plasgootjes en plastuitjes. Dus er is geen enkele reden meer voor ons vrouwen om nog langer onze plas op te houden 🙂