Plastuit voor vrouwen – Welke plastuit is het beste?

De meeste vrouwen kennen het wel: je moet hoognodig plassen maar er staat een lange rij voor de dames toiletten. Of nog erger… er is geen toilet in de buurt. Of alleen een vieze wc waarvan je direct de kriebels krijgt. Je plas ophouden is geen goede optie. Want hierdoor loop je blaas- en urine-infecties op. Hoe kan je dat toch plassen zonder vieze handen, broek of schoenen te krijgen? Onderweg, op een festival, in de natuur of op een vies toilet? Een plastuit waarmee je staand kan plassen is dan een goede optie.

Plastuit van karton of plastic

Er zijn verschillende soorten plastuitjes voor vrouwen te krijgen. In verschillende materialen en vormen. De meest voorkomende materialen zijn plastic en karton. De kartonnen plasgootjes zijn echter maar voor eenmalig gebruik. Dat is niet echt duurzaam. Alhoewel de plastic varianten ook niet duurzaam klinken. Want plastic vergaat niet in de natuur. Maar de plastic variant kan je eindeloos gebruiken en verslijt niet. Dus is de plastic variant toch duurzamer dan de kartonnen plastuitjes?

Wat is de milieuvriendelijkste en de beste plaskoker?

Ieder merk hanteert zijn eigen vormgeving. Ze claimen allemaal zoveel mogelijk gevormd te zijn naar het vrouwelijk lichaam. Zodat dit zo goed mogelijk aansluit en er niet wordt geknoeid. Onderstaand een omschrijving van de beste en meest verkochte plastuitjes in Nederland:

Travelsafe P-mate

Dit is een plastuit gemaakt van papier/karton. En is niet afbreekbaar en deze kan je niet door de wc spoelen. Hij is wel steviger dan de Urinelle, dus je hebt minder kans op natte handen. Maar hij is ook minder milieuvriendelijk. En als je onderweg bent of ergens in bosjes wilt plassen is er vaak geen prullenbak in de buurt. Dus zorg dat je een zakje bij je hebt om ‘m in te stoppen zodat je ‘m later in de prullenbak kan gooien. Want in de natuur achterlaten is uiteraard geen optie! Hij kost grofweg 11,-.

herbuikbare plastuit voor vrouwen

Wopeeh plastuit

Deze variant is gemaakt van kunststof en bestaat uit 2 delen. Wanneer je ‘m gaat gebruiken moet je deze 2 losse onderdelen in elkaar schuiven. Vervolgens kan je plassen met een broek aan. Dus dat is wel lekker discreet! Hij is herbruikbaar dus dat is duurzamer dan de P-mate. Je kan jezelf droogvegen met de plastuit. Dus wc-papier is overbodig. Verkrijgbaar in groen, blauw en roze en kost +/- 18,-.

Peesential plastuit

Deze plastuit heeft een andere vorm dan de andere plastuitjes. De langere tuit moet ervoor zorgen dat er minder kans is op knoeien en spetteren. En deze claimt ergonomischer te zijn dan de anderen. Hij is wel groter dan alle bovenstaande plastuitjes. Dus minder praktisch om mee te nemen onderweg of om in je tas te steken. Deze is wel herbruikbaar en wordt geleverd met een waterdicht hoesje.

Uribag plaszak

Dit is geen plastuit of plaskoker maar een opvouwbare plaszak. De meeste dames die gaan reizen, kamperen of ver moeten rijden in de auto zijn er enthousiast over. Niet alle vrouwen durven ‘s nachts tijdens het kamperen naar buiten om te gaan plassen. En dan is deze Uribag een lifesaver. Hij knoeit niet, er is voldoende ruimte voor een grote plasbeurt en is herbruikbaar. Hij kost +/- 24 euro.

Plaszak Uribag voor vrouwen

Liberpee plastuit

Deze plastuit komt als beste uit de test bij Radar. Dus mag niet ontbreken in dit overzicht. De tuit in in 9 mooie kleuren te koop. De Liberpee is gemaakt van kunststof en is herbruikbaar. Dus dat is mooi meegenomen. Na gebruik droogt ie snel op en berg je ‘m op in het bijgeleverde waterdichte zakje.

Welke plastuitjes niet kopen?

Er zijn ook plastuitjes die je beter niet kan kopen. Deze categorie is ontstaan na het zelf testen van tuitjes en na feedback van lezers. Heb je nog een aanvulling? Laat het weten onderaan dit artikel in de reacties.

Urinelle plastuit

Dit is een plaskoker gemaakt van 100% afbreekbare materialen. Dat klinkt goed! Je kan het zelfs door het toilet spoelen. Het nadeel van dit materiaal is dat wanneer je een lange plas moet doen , de koker doorweekt kan raken en je handen nat worden van de urine. Dat is niet echt fris. Want als er geen wc in de buurt is, dan is er vaak ook geen plek om je handen te wassen.


Plastuit papier en afbreekbaar

Houd niet langer je plas op

Er zijn legio mogelijkheden voor vrouwen om staand te plassen. Binnenkort wordt dit artikel weer uitgebreid met andere plasgootjes en plastuitjes. Er is vanaf nu dus geen enkele reden meer voor vrouwen om niet staand te plassen en je plas op te houden onderweg!

Plaats een reactie