Vastgoedcommunicatie voor een duurzame onderneming & bedrijf

Vastgoedcommunicatie is omvat alle marketing en communicatie activiteiten voor het bevorderen van de verkoop of verhuur van een vastgoedproject. Zoals kantoorruimtes in een kantoorpand of woningen in een nieuwe woonwijk. Als ondernemer in accountancy, advocatuur, letelschade, automotive branche of ingenieur wil je een duurzaam kantoorgebouw. En het geselecteerde bouwbedrijf of vastgoedontwikkelaar moet dit kenbaar aan de toekomstige kopers of gebruikers. Want in de huidige markt die gericht is op duurzaamheid is dit zeker een pre. Maar hoe maak je dat kenbaar en hoe selecteer je het beste vastgoedcommunicatie reclamebureau?

Waarom vastgoedcommunicatie?

Ken je dat? Een bedrijf bij jou in de omgeving sluit zijn deuren wegens te weinig klanten. Echter pas op het moment dat het bedrijf (bijvoorbeeld restaurant of winkel) zijn deuren sluit weet je pas van zijn bestaan af. En dan vraag je je af? Waarom hebben zij niet proberen te bereiken met hun communicatie? Ik val toch in de doelgroep? Je bent dan vast niet de enige met deze gedachte. Het bedrijf heeft simpelweg te weinig aandacht aan marketing besteedt.

Dus ook met een vastgoed, retail, gebiedspromotie project is dit van belang. Wanneer je een mooi en duurzaam woningbouw of kantoorpand in de markt hebt gezet wil je ook dat men weet van het bestaan. Dus… aan de slag met met je communicatie en marketing. Dat kan je zelf doen maar je kan het ook uitbesteden aan een specialist? Waarom? Je gaat toch ook niet met je Audi naar een Suzuki garage? Want een specialist weet er het meest vanaf en heeft al vaker met het bijltje gehakt. Die werkt dus ook efficiënter en sneller.

Hoe gaat het in zijn werk?

Er wordt een strategie opgesteld. Wie wil je bereiken, wie is de doelgroep? Wat is het gevoel en tone-of-voice dat je wilt uitstralen? Daarna wordt een actieplan opgesteld. En vervolgens wordt er tot uitvoer overgegaan. Van het maken van een website tot een social media campagne. Eigenlijk verloopt het proces van vastgoedmarketing identiek aan dat van een gewoon marketing project. En het juiste reclamebureau kan je hier perfect bij helpen.