Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu noemt hoeveelheid chemische stoffen waarover informatie ontbreekt ‘erg verontrustend’.

Dit artikel op website van de Belgische krant De Morgen over chemische stoffen waarmee we dagelijks in aanraking komen moet je echt lezen… het is verontrustend en bijzonder informatief.

Een quote uit dit artikel:

“Het is toch vreemd dat er massaal chemische stoffen worden gebruikt waarvan we eigenlijk niet goed weten hoe schadelijk ze voor ons zijn.”

“Daar ben ik het helemaal mee eens. Neem bisfenol A, de wellicht bekendste hormoonverstoorder. Het heeft heel lang geduurd om voldoende bewijslast aan te voeren voor de schadelijke effecten ervan. Maar ondertussen is die stof wel op de markt, en is het heel lastig om ze er weer af te halen. En zo zijn er een heleboel stoffen: er is continu discussie over wat veilig is en over wat we niet moeten toelaten.”

Aldus onderzoeker Van Duursen (een wetenschapper die betrokken is bij een Europees project om de risico’s van hormoonverstoorders beter in kaart te brengen en na te gaan of er een verband is met bepaalde ziektes).

Lees hier het hele artikel.