Plotter

kopen plotterWat is een plotter?

Een plotter is een grootformaat printer. Het is een printer die op A1 en A0 formaat kan printen. Deze worden gebruikt voor het printen van bouwtekeningen, lijntekeningen, reclameposters en meer. Bedrijven die deze machines vaak kopen zijn installatiebedrijven, bouwbedrijven, architectenbureaus, retailers, productiebedrijven en overheidsinstanties.

Wat is Ao formaat

Wordt ook wel 36 inch genoemd. A0 formaat staat voor 1189 x 841 mm groot.

Wat is A1 formaat

Staat tevens bekend als 24 inch printer. Een A1 formaat print is 594 x 841 millimeter groot.

Welke merken zijn er te koop?

Er zijn enkele grote namen die in de grootformaat branche de dienst uit maken. Dat zijn HP, Epson en Canon. Zij zijn allemaal gespecialiseerd in deze machines, die ook wel CAD printers worden genoemd.

Kan er gewoon papier op een plotter?

Nee dat gaat helaas niet. Er moeten rollen papier op. Deze rollen zijn in verschillende kwaliteiten, papiersoorten en kleuren te koop. Canvas kan bijvoorbeeld ook op rol worden gekocht en worden gebruikt in dergelijke printer.

Wat voor grootformaat printer moet ik kopen?

Laat je hierin adviseren. Want er zijn legio printers te koop. Van simpele basic modellen tot superdeluxe paradepaardjes met alles erop en eraan. Denk dan aan bijvoorbeeld een scanfuncties. Een dergelijke functie wordt vaak gevraagd door klanten maar nauwelijks gebruikt. Een scanfunctie drijft de prijs aanzienlijk omhoog. En vergeet niet dat een plotter behoorlijk wat ruimte in beslag neemt, dus zoek er een mooi plekje voor in je kantoor of bedrijf.

Wil je een plotter kopen?