Lifefactory

Lifefactory Oprichters Pam en DarrenLifefactory is een bedrijf uit de Verenigde Staten. Het is opgericht in 2007 door Pam Marcus en Daren Joy. Pam Marcus is van huis uit een voedingsdeskundige die zich richtte op kinderen en Daren Joy een ontwerper.

Pam heeft 25 jaar gewerkt als voedingsdeskundige met kinderen met een handicap. Daarna specialiseerde ze zich in de zorg voor premature baby’s. En had een bijzondere interesse in de juiste wijze van voeden van premature baby’s.

Pam heeft Daren leren kennen doordat hij een ontwerp voor haar huis had gemaakt. Ze zijn gaan samenwerken als team, om mooie en verantwoorde babyflessen op de markt te zetten. De reden hiervoor was de berichtgeving over de gevaren van BPA, ftalaten en toename in latex-allergieën bij baby’s. Veilige babyflessen voor baby’s is hun eerste focuspunt geweest, al snel hebben ze het assortiment uitgebreid met andere producten. Zoals drinkflessen voor volwassenen en glazen bakjes geschikt om in te vriezen.

Meer weten over de motivatie van Pam Marcus en Daren Joy m.b.t. het oprichten van Lifefactory? Bekijk onderstaande video:

Meet the Founders of Lifefactory from Lifefactory on Vimeo.