Hypnotherapie & Hypnose

Hypnotherapie of hypnose?

Het klinkt vaag… hypnotherapie. En ja, het lijkt op hypnose. Maar zijn voldoende succes verhalen van mensen die een hypnotherapie of hypnose sessie hebben ondergaan en claimen nu van verschillende klachten af te zijn. Deze klachten zijn heel divers.

Afvallen en een virtuele maagband

Want het kan helpen bij overgewicht. Er wordt dan een zogenoemde “virtuele maagband” geplaatst. De maagband zit er uiteraard niet echt, maar door hypnose krijg je het gevoel minder te willen en te kunnen eten. En hierdoor zal je geleidelijk aan gewicht gaan verliezen. Wilskracht zit in je gedachten en hypnose kan deze wilskracht sturen. Je hebt uiteindelijk zelf ook een aandeel hierin. Want als jij je tijdens een sessie niet overgeeft en er niet echt in gelooft gaat er ook niks gebeuren.

Stoppen met roken door hypnose

Of wat dacht je van stoppen met roken? Verschillende mensen worstelen er al jaren mee. En je kunt in twijfel trekken of het werkt. Maar als een hypnotherapie praktijk komt met een claim als niet-goed-geld-terug dan zijn ze behoorlijk overtuigd van hun eigen kunnen. En als je verschillende referenties op websites leest dan ga je geloven dat het werkt. De kosten voor een behandeling variëren per praktijk. Maar vaak is het een paar honderd euro en als je dat nou eens afzet tegen het aantal pakjes sigaretten dat je rookt op jaarbasis, ga je wellicht nog besparen!

Nagelbijten

Het wordt ook ingezet om te stoppen met nagelbijten. Veel mensen zullen zich afvragen: is dat nou een probleem? Euh…ja. Want niks zo onverzorgd als een stel afgekluifde nagels tijdens een sollicitatie gesprek of vergadering op het werk. Is het dan niet heel praktisch dat je soms na 1 behandeling van de neiging af bent om nog langer te nagelbijten?